Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Ziggo krijgt landelijk wifi-netwerk

26 april 2013 in Interessant.

De provider begint op 7 mei met de landelijke uitrol van het wifi-netwerk via de modems van breedbandklanten. De provider voerde in Groningen al uitgebreide tests uit onder 18.000 klanten. Op 7 mei worden ongeveer 65.000 modems in Den Haag ook omgezet tot ‘WifiSpots’.

De Wifispots delen de internetverbinding met andere internetklanten van Ziggo in de buurt. De verbinding van de klant wordt hierdoor niet minder en Ziggo zegt dat ook de privacy geen gevaar loopt.

UPC
Omdat Ziggo op dit moment geen landelijke dekking heeft is het in gesprek gegaan met UPC om de mogelijkheden te bekijken of de netwerken samen kunnen worden gevoegd. De hotspots worden per provincie aangezet. Op dit moment heeft Ziggo 850.000 klanten met een router die gebruikt kan worden als hotspot voor het wifi-netwerk, Ziggo verwacht dat dit aantal in september boven 1 miljoen komt te liggen. Een groei van ruim 250.000 punten dus.

De gebruikers van de hotspot krijgen een wachtwoord dat je maar één keer hoeft in te voeren, elke keer als je daarna wilt inloggen zal dat automatisch gebeuren. Per account kun je met twee apparaten online zijn.

 

Nog geen reacties