Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Wat heb ik nodig voor mobiel internet op mijn laptop/tablet?

29 maart 2013 in Mobiel internet.

Mobiel internetten is voor veel mensen gemakkelijk als ze met hun smartphone onderweg zijn. Het wordt echter lastiger als ze met een tablet of laptop onderweg zijn en willen internettten. Wat is er allemaal mogelijk bij mobiel internet?

Simkaart
Om mobiel te internetten heb je allereerst een simkaart nodig. Deze simkaart geldt als een ‘toegangspoortje’ tot het mobiele internet. Een simkaart voor mobiel internet kun je kopen in een webwinkel of in een belwinkel. Er zijn ook een paar extra’s die kunnen helpen bij het gebruiken van mobiel internet.

Dongel
Met een tablet kun je zonder extra benodigdheden mobiel internetten. Als je online wilt met je laptop dan heb je een dongel nodig. Deze moet je in de usb-poort van je laptop steken zodat je laptop via de dongel verbinding kan maken met het internet. De simkaart steek je in de dongel zodat deze weet met welke provider hij verbinding moet maken. Prepaid Bij een telefoonabonnement kun je per minuut inkopen, bij mobiel internet gaat dit per MB, als je ongeveer weet hoeveel je gaat verbruiken kun je een select aantal MB’s inkopen. Dit is aan het einde van de maand meestal de goedkope variant.

Kabel
Als je mobiel internet wilt gebruiken met je laptop dan is het ook mogelijk om via een kabel je smartphone als modem te gebruiken. Zowel met Android smartphones als met een iPhone is dat erg gemakkelijk in te stellen. Je verbindt je smartphone via een usb-kabel met je laptop en geeft dan in het scherm van je smartphone aan dat je gebruik wilt maken van je smartphone als data-modem. Als dit eenmaal is gebeurd dan kun je, mits er verbinding is met het mobiel internet op je smartphone, mobiel internetten op je laptop.

Nog geen reacties