Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Vodafone ziet verkoop bundels met buitenlands mobiel internet aanzienlijk stijgen

25 juni 2012 in Algemeen.

Uit de jaarcijfers van Vodafone is gebleken dat de provider het voorbije jaar zomaar even 1000 procent meer bundels met mobiel internet in het buitenland heeft verkocht in vergelijking met het jaar er voor. Op basis van deze cijfers heeft de provider geconcludeerd dat reizigers zich meer en meer bewust worden van het hoge kostenplaatje dat verbonden is aan mobiel internetten in het buitenland. Dat mobiel internet in het buitenland bij Vodafone populair is kan eveneens te maken hebben met de beslissing van de provider om haar klanten de mogelijkheid te bieden hun pakket met nationaal mobiel internet in het buitenland te verbruiken. Hoewel deze mogelijkheid de klant in kwestie 5 euro kost is het nog steeds veel goedkoper dan gewoon per verbruikte megabyte dataverkeer te betalen.

Opmerkelijk bij het nakijken van de jaarcijfers is eveneens dat Vodafone het voorbije jaar een grotere winst heeft weten te realiseren in vergelijking met het jaar er voor. Dit is vooral opmerkelijk omdat er eerder reeds sprake was teruglopende inkomsten uit bellen en sms’en. Het voorbije jaar heeft Vodafone een omzet gerealiseerd van 2,197 miljard euro terwijl dat in het voorgaande boekjaar nog 2,069 miljard euro was. Niet alleen de omzet, maar ook het aantal aansluitingen nam toe tot 5,3 miljoen.

Het is vooral het groeiende marktaandeel van Vodafone in combinatie met de hogere verkopen van abonnementen op vlak van mobiel internet en telefonie die er voor heeft gezorgd dat de lagere inkomsten konden worden gecompenseerd. De inkomsten uit bundels met alleen sms’en of belminuten waren immers aanzienlijk gedaald. Tot slot wist de provider ook nog aan te geven dat het heeft beslist om haar investeringen naar aanleiding van de groeiende vraag naar mobiele data op te schroeven met 40 miljoen euro.

Hoewel Vodafone dus best tevreden mag zijn over het voorbije jaar zag het bedrijf zich toch genoodzaakt om haar verkoopdoelen en winstverwachting voor het huidige jaar bij te stellen. Deze keuze zou er vooral zijn gekomen naar aanleiding van de slechte economische situatie in Zuid-Europese landen.

Nog geen reacties