Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Tarieven mobiel internet in Europa fors gedaald

4 februari 2013 in Mobiel internet.

Per 1 juli 2012 zijn de tarieven voor mobiel internet en telefonie in Europa drastisch verlaagd. Wanneer u deze zomer op vakantie gaat naar één van de landen die deel uitmaken van de Europese Unie dient u zich met andere woorden iets minder zorgen te maken over een te hoge telefoonrekening. Een mobiel gesprek mag vanaf 1 juli amper 35 eurocent per minuut kosten. Wanneer u in het buitenland een gesprek ontvangt moet u 10 eurocent per minuut betalen. Een sms sturen kost u vanaf 1 juli een bedrag van 11 cent.

Niet alleen de kosten voor mobiele telefonie, maar ook de kosten voor mobiel internet werden per 1 juli voor het eerst aan banden gelegd. Vanaf heden mogen providers voor mobiel internet in de Europese Unie niet meer aanrekenen dan 83 cent per MB. Hoewel de kostprijs dit jaar reeds drastisch is verlaagd zal deze de volgende jaren nog verder dalen. Per 1 juli 2013 zult u nog slechts maximum 54 cent betalen per MB mobiel internet. Nog een jaar later, vanaf 1 juli 2014 betaalt u nog amper 24 cent per MB. Ook de kostprijs van een sms en een telefoongesprek zal verder dalen naar 7 cent en 23 cent.

Hoe dan ook blijft het bijzonder belangrijk om steeds contact op te nemen met uw provider alvorens op vakantie te vertrekken. U dient immers steeds een speciaal pakket aan te vragen om van deze scherpe tarieven te kunnen genieten. Het wordt vooral aangeraden om op te letten met toepassingen als Google Maps en Youtube. Bij gebruik van dergelijke toepassingen kan de kostprijs van uw factuur alsnog bijzonder hoog oplopen.

Nog geen reacties