Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Steeds meer peuters spelen op een tablet

16 april 2013 in Interessant en Mobiel internet.

Eén op de drie kinderen van slechts één jaar oud spelen al geregeld op een tablet. Bij de driejarigen is dit zelfs al meer dan de helft van de kinderen. Dit is uit het Iene Miene Media 2013 onderzoek gekomen. Het merendeel van de ouders is positief over het mediagebruik van de kinderen. Ze zeggen dat het spelen van de spelletjes op de tablet goed is voor de ontwikkelingen van hun kind.

Rustmoment
Ze spelen vooral educatieve spelletjes en geheugenspelletjes. Ook het bekijken van filmpjes is populair. Opvallend is ook dat bijna 40 procent van de ouders media inzet als rustmoment voor zichzelf. Twee op de drie peuters weten al wat ze moeten doen om geluidjes of bewegingen te krijgen op het scherm van een tablet.

Voorleesboekje
Kinderen lijken steeds jonger in aanraking te komen met digitale media. De ouderwetse voorleesboekjes zijn wel nog steeds het populairst. Echter heeft 40 procent van de moeders en 46 procent van de vaders toch nog het liefst dat hun kinderen spelen met gewoon speelgoed in plaats van met digitale media. De spelletjes op smartphones en tablets waar ook heel jonge kinderen inmiddels mee in aanraking komen zijn niet alleen leerzaam, maar ze houden de kinderen ook even bezig.

Nog geen reacties