Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Nederlanders maken vaker gebruik van mobiel internet op vakantie

16 juli 2012 in Algemeen.

De daling van de kostprijs van mobiel internet in het buitenland heeft nu reeds gezorgd voor een toename van het internetverbruik. Nederlanders maken nu niet alleen vaker, maar ook langer gebruik van mobiel internet op vakantie. Dit gedrag is deels te wijten aan de lagere kostprijs van buitenlands mobiel internet, maar ook aan de extra veiligheidsmarge die werd ingebouwd. Op deze manier worden torenhoge telefoonrekeningen voorkomen en dat zorgt er voor dat Nederlanders ook in het buitenland nu met een gerust hart gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van mobiel internet.

De provider Vodafone maakte bijvoorbeeld bekend dat het, het internetverbruik van haar klanten in het buitenland heeft zien stijgen met een factor 10. Niet alleen Vodafone, maar ook T-Mobile zag het verbruik van haar internetklanten in het buitenland groeien. De stijging bij T-Mobile bedroeg een factor 8.

Zowel KPN als T-Mobile en Vodafone hebben er voor gekozen om speciale abonnementen op de markt te introduceren die de kostprijs van mobiel internet in het buitenland beperkt moeten houden. Afhankelijk van de provider die u kiest kunt u gebruikmaken van een dag abonnement, een week abonnement of een maand abonnement. De introductie van speciale bundels voor in het buitenland is echter niet het enige. Providers zijn ook wettelijk verplicht om zich per 1 juli 2012 aan bepaalde maximumtarieven te houden. Voor 1MB dataverkeer geldt een maximale kostprijs van 83 cent binnen lidstaten van de Europese Unie.

Tot slot wordt er ook nog een tariefplafond ingevoerd. Dit tariefplafond moet er voor zorgen dat de telefoonrekening van gebruikers van mobiel internet in het buitenland niet meer veel te hoog kan oplopen. Van zodra gebruikers van mobiel internet in het buitenland een totaal bedrag bereiken van 59,50 euro dienen de providers de klant in kwestie verplicht van het internet af te sluiten en van een melding te voorzien. Op verzoek van de klant kan de internetverbinding als vanzelfsprekend wel terug worden hersteld.

Nog geen reacties