Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Mobiel internet bankieren toch niet zo veilig

21 juni 2012 in Algemeen.

Naar schatting kiezen vandaag de dag twee van de tien Nederlanders er voor om te bankieren door gebruik te maken van een app op hun smartphone. Mensen die deze stap nog niet durven te wagen doen dit vooral omdat ze bang zijn voor misbruik of fraude. Velen vinden deze angst onterecht, maar volgens verschillende internetexperten valt er toch wel één en ander over te vertellen.

Internetexpert Danny Mekic verklaarde bijvoorbeeld dat ieder jaar opnieuw het aantal fraudegevallen met mobiel internet bankieren toeneemt. Bankieren door gebruik te maken van een app op uw smartphone is volgens de expert dan ook niet veiliger dan gewoon internetbankieren. Bij bepaalde apps zou men zelfs aan één enkele code genoeg hebben om uw bankrekening te kraken. Daar komt bij dat er de laatste tijd ook heel wat problemen zijn geweest met mobiel bankieren bij grote banken als ING en Rabobank. Een deel van de problemen zou zelfs te wijten zijn geweest aan een gebrekkige beveiliging.

Er is gelukkig ook nog goed nieuws. Mocht u op een bepaald ogenblik toch het slachtoffer worden van een hacker, dan is de bank hiervoor aansprakelijk. U kunt er met andere woorden altijd op rekenen dat u de geleden schade terugbetaald krijgt door de bank in kwestie.

Nog geen reacties