Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Jongeren gebruiken het meeste mobiel internet

19 februari 2013 in Mobiel internet.

Mensen tot 34 jaar maken over de gehele dag het meest gebruik van mobiel internet. Dit blijkt uit een onderzoek van de Persgroep Advertising onder bijna 15.000 gebruikers van de app’s en mobiele websites van AD.nl, Volkskrant.nl, Trouw.nl en Parool.nl. Ze willen dan het liefst op de hoogte blijven van het laatste nieuws.  Het bekijken van het sociale netwerk, zoals Facebook en Twitter is ook erg populair.  

Gebruikers van mobiel internet zijn de hele dag én nacht online, zo blijkt uit het onderzoek. Bijna 90 procent raadpleegt één of meerdere keren per dag internet met hun smartphone. De meeste mensen zitten tussen zes en negen s’avonds op het internet te surfen via hun mobiel, namelijk drie op de vier. Het mobiel internet is vooral populair in de Randstad. Daarbuiten wordt er aanzienlijk minder gebruik gemaakt van het mobiele internet.

Nieuwsapps, social media en navigatie
Mobiel internet is dus belangrijk voor het volgen van het laatste nieuws. Twee van de drie respondenten heeft een tot drie nieuwsapps op de smartphone. 97 procent van de respondenten gebruikt hun smartphone voor nieuwsupdates. De respondenten gebruiken mobiel internet ook veel voor sociale media (63 procent), navigatie (56 procent), internetbankieren (52 procent) en het opzoeken van culturele informatie (44 procent).

Mannen en vrouwen
Mannen en vrouwen verschillen maar op een paar punten van elkaar. Vrouwen gebruiken social media intensiever en zoeken vaker de weg met hun mobiel. Mannen bekijken meer video’s en luisteren meer radio.

Nog geen reacties