Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Hoge snelheid niet altijd nodig

5 april 2013 in Uncategorized.

Uit een onderzoek van de Consumentenbond is gekomen we meer dan voldoende hebben aan een mobiel internet abonnement met lage snelheid. Het onderzoek van de Consumentenbond bracht aan het licht dat snelheid er alleen toe doet wanneer u er voor kiest om bestanden met een grootte van meer dan 7,5 MB te downloaden of wanneer u video’s wenst te bekijken.

Wanneer je alleen gebruik maakt van populaire applicaties zoals Google Maps of WhatsApp is het verschil op vlak van snelheid nauwelijks of zelfs gewoon niet merkbaar.
Aan het onderzoek dat is uitgevoerd door de Consumentenbond namen vijftien personen deel. Alle personen werden voorzien van drie identieke smartphones. De smartphones werden aangesloten op een speciaal opgezet Wifi-netwerk waarbij telkens gebruik werd gemaakt van verschillende snelheden. Het betrof de meest voorkomende snelheden bij providers van mobiel internet, 1 Mbps, 3,6 Mbps en 14,4 Mbps. Tijdens de test bleek dat de proefpersoon in kwestie niet kon zeggen van welke snelheid er op dat ogenblik gebruik werd gemaakt.

Nog geen reacties