Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Gratis internetten bij Vodafone valt goed in de smaak

5 januari 2015 in Vodafone.

vodafoneVodafone gaf haar klanten een leuk kerstcadeautje tijdens de feestdagen: iedereen kreeg onbeperkt internet tot zijn of haar beschikking. Een vraag die oprijst is of er tegenwoordig nog zo weinig mensen zijn zonder internet.

En het antwoord is meteen daar: tijdens de kerstdagen merkte Vodafone een piek in het gebruik van mobiel internet. Zo lag het gebruik dertig tot veertig procent hoger dan tijdens een gewone werkdag.

Gemiddeld hoger gebruik
Op de Eerste Kerstdag lag het gebruik dertig procent hoger. Dat was ook nog eens zeventig procent hoger dan er vorig jaar op dezelfde dag werd gebruikt. De piek van deze dag was ’s avonds om 21.16 uur: toen lag het gebruik 46 procent hoger dan op een gemiddelde werkdag. Tijdens het kerstdiner bleek er ook nog wel aandacht te zijn voor de familie: toen lag het gebruik gemiddeld 13 procent hoger tussen 17.30 uur en 19.30 uur.

Op Tweede Kerstdag werd er gemiddeld veertig procent meer gebruikt dan op een gewone werkdag. Dat is tachtig procent hoger dan vorig jaar op dezelfde dag. De ultieme piek van de feestdagen kwam om 14.30 uur: toen lag het gebruik gemiddeld 48 procent hoger dan gemiddeld. Op deze dag lag het gebruik tussen 17.30 en 19.30 uur gemiddeld 8 procent hoger.

Netwerk promoten
Dit jaar rolde Vodafone haar eigen 4G-netwerk uit en het aanbieden van twee dagen gratis mobiel internet was meteen een actie om het gloednieuwe netwerk onder de aandacht te brengen. Er is nu vrijwel volledige dekking in Nederland.

Nog geen reacties