Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

4G nog niet optimaal beschikbaar

7 maart 2013 in Mobiel internet.

KPN biedt sinds februari 4G aan in Amsterdam en omstreken. De bedoeling van het 4G is dat de KPN – gebruikers van sneller mobiel internet kunnen profiteren. Nu.nl heeft getest of het netwerk daadwerkelijk beter is dan andere netwerken. Op dit moment is het 4G-netwerk van KPN alleen nog beschikbaar in Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam. Later dit jaar zal dit netwerk ook te gebruiken zijn in de regio’s Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Lagere snelheid

KPN kan de beloftes van 4G slechts deels waarmaken. De gemiddelde snelheid lag met 21,68 Mbps een stuk lager dan de beloofde 50 Mbps. Ondanks het niet nakomen van deze belofte is 4G bij KPN nog steeds veel sneller dan 3G. Het 3G-toestel haalde bij dezelfde metingen een snelheid van 3,6 Mbps. Het 4G-netwerk is dus veel sneller, maar nog niet zo snel als vooraf is beloofd.

Rustig
Op dit moment is het nog erg rustig op het netwerk, dus als het drukker word kan de snelheid nog lager gaan uitvallen. De metingen vonden plaats in de buitenlucht, kantoorpanden, winkels, trams en treinen. De 3G- en 4G-metingen werden op dezelfde tijd en locatie uitgevoerd.

Bron: nu.nl

Nog geen reacties