Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

4G-netwerk geïntroduceerd door KPN in Nederland

4 februari 2013 in Mobiel internet.

Vanaf maandag 4 februari hebben sommige klanten van KPN de beschikking gekregen over een nieuw mobiel netwerk. Het nieuwe 4G – netwerk maakt het internet volgens KPN tot wel 10 keer sneller.

KPN laat weten dat het nieuwe netwerk werkt op de 8000Hz-band, hierdoor zal er in huis ook  goed bereik zijn.  Alleen de gebruikers van de Nokia Lumia 920 en de Nokia Lumia 820 hebben vooralsnog de beschikking over het nieuwe netwerk. Ook moeten de klanten met een kleine bundel nog even wachten. KPN biedt op dit moment alleen de bundels vanaf 25 euro het 4G – netwerk aan.

De zendmasten waarvan KPN gebruik maakt hebben een groot bereik, waardoor KPN binnen een afzienbare tijd heel Nederland een dekkend netwerk kan bieden. De provider denkt daarom dat medio 2014 alle KPN- gebruikers over heel Nederland het netwerk kunnen ontvangen.

Vooralsnog is KPN de enige aanbieder van het 4G – netwerk in Nederland. T-Mobile volgt na de zomer en Vodafone en Tele2 hebben voor zover bekend nog geen plannen voor het nieuwe netwerk.

Nog geen reacties