Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Gratis internetten bij Vodafone valt goed in de smaak

5 januari 2015 in Vodafone.

vodafoneVodafone gaf haar klanten een leuk kerstcadeautje tijdens de feestdagen: iedereen kreeg onbeperkt internet tot zijn of haar beschikking. Een vraag die oprijst is of er tegenwoordig nog zo weinig mensen zijn zonder internet.

En het antwoord is meteen daar: tijdens de kerstdagen merkte Vodafone een piek in het gebruik van mobiel internet. Zo lag het gebruik dertig tot veertig procent hoger dan tijdens een gewone werkdag.

Gemiddeld hoger gebruik
Op de Eerste Kerstdag lag het gebruik dertig procent hoger. Dat was ook nog eens zeventig procent hoger dan er vorig jaar op dezelfde dag werd gebruikt. De piek van deze dag was ’s avonds om 21.16 uur: toen lag het gebruik 46 procent hoger dan op een gemiddelde werkdag. Tijdens het kerstdiner bleek er ook nog wel aandacht te zijn voor de familie: toen lag het gebruik gemiddeld 13 procent hoger tussen 17.30 uur en 19.30 uur.

Op Tweede Kerstdag werd er gemiddeld veertig procent meer gebruikt dan op een gewone werkdag. Dat is tachtig procent hoger dan vorig jaar op dezelfde dag. De ultieme piek van de feestdagen kwam om 14.30 uur: toen lag het gebruik gemiddeld 48 procent hoger dan gemiddeld. Op deze dag lag het gebruik tussen 17.30 en 19.30 uur gemiddeld 8 procent hoger.

Netwerk promoten
Dit jaar rolde Vodafone haar eigen 4G-netwerk uit en het aanbieden van twee dagen gratis mobiel internet was meteen een actie om het gloednieuwe netwerk onder de aandacht te brengen. Er is nu vrijwel volledige dekking in Nederland.

Nog geen reacties

Google zorgt met ballon voor mobiel internet

20 juni 2013 in Mobiel internet.

Google heeft Project Loon aangekondigd. Ze gaan zelf een netwerk opbouwen van luchtballonnen die in dunbevolkte gebieden ook mobiel internet aanbieden. Zo kan iedereen die nu nog geen internet heeft, omdat ze op een afgelegen plaats wonen, beschikken over het internet. Google zal beginnen met een aantal tests in Nieuw-Zeeland. Als het daar een succes is zullen ook ballonnen worden opgelaten in Zuid-Amerika, Afrika en in het Midden-Oosten. Op deze manier wil Google ervoor zorgen dat alle mensen op de wereld op het internet kunnen. Elke ballon zal een gebied van 1250 km2 bereiken. Het internet zal niet zo snel zijn als dat wij hier gewend zijn, maar voor de mensen die nog nooit van het internet gebruik hebben gemaakt, is het een wereld van verschil.

Nog geen reacties

Mobiel internet heeft meer omzet dan gewoon internet

14 juni 2013 in Mobiel internet.

Volgend jaar zal de wereldwijde omzet van mobiel internet voor het eerst hoger zijn dan de omzet van het gewone internet. Dat is een van de conclusies uit de woensdag gepubliceerde Global Entertainment & Media Outlook 2013-2017 van PwC.

Volgens het onderzoek beschikt 51 procent van de huishoudens wereldwijd in 2017 over breedbandinternet, ten opzichte van 40 procent in 2012. Het aandeel mobiel internet daarin stijgt van 31 procent in 2012 naar 54 procent in 2017.

De groei van het mobiel internet is vooral te danken aan de wereldwijde groei van de verkopen van tablets en smartphones.  In 2017 komt naar verwachting 47 procent van de totale uitgaven aan entertainment en media uit online advertenties en digitale consumentenuitgaven. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2008.

Bron: PwC

Nog geen reacties

Mobiel internet kan echt goedkoper

7 juni 2013 in Mobiel internet.

Waar in vorige onderzoek al gebleken is dat het mobiele internet in Nederland veel duurder is dan in veel andere Europese landen, is nu ook gebleken dat de aanbieders zelf ook kunnen zakken met de prijzen van de abonnementen. Via de veilingsite groepsveiling.nl konden verschillende aanbieders zoals Tele2, Youfone en Hollandsnieuwe een prijs geven waarvoor ze een abonnement aanboden. Youfone heeft deze veiling gewonnen en bood tot 50% minder voor een abonnement van de concurrenten. Hoeveel precies is niet bekent gemaakt.

Het ging bij deze abonnementen om  een Sim Only abonnement. Ruim 130.000 mensen hebben zijn ingeschreven bij de veiling. Deze uitslag laat zien dat de aanbieders bereidt zijn de prijs flink te laten zakken als ze daarmee een klant binnenhalen.

 

Nog geen reacties

Minister tevreden over mobiel internet

31 mei 2013 in Mobiel internet.

Minister Kamp van Economische Zaken is tevreden over hoe het mobiel internet in Nederland geregeld is.
Vorige week was er kritiek dat in Nederland dat de kosten van mobiel internet veel hoger liggen dan in andere Europese landen. De minister zet ook zijn vraagtekens bij het onderzoek.  De minister zei hierover:

“In het rapport wordt bijvoorbeeld een combinatie-bundel met 20 sms-jes gehanteerd en die komt niet in Nederland voor. Ten tweede wordt onvoldoende rekening gehouden met factoren die de prijs van telecommunicatie in een land bepalen. Het betreft factoren als de koopkracht per land, het gebruiksprofiel van consumenten en eventuele handsetsubsidies. Het maakt analyses over prijsverschillen buitengewoon lastig en vaak voor discussies vatbaar.”

Nog geen reacties

Mobiel internet in Nederland het duurst

23 mei 2013 in Mobiel internet.

Het zal u niet verbazen, maar het mobiel internet in Nederland is het duurste van Europa. Dit blijkt uit onderzoek van het Finse bedrijf Rewheel. Het mobiel internet is tot wel 14 keer duurder dan in de goedkope landen als Estland, Finland en Denemarken.

Prijzen
Dit grote verschil is volgens Rewheel te danken aan de lage concurrentie in Nederland. In Nederland kost een gigabyte ongeveer €8,50. Ter vergelijking: in Estland kost 1 gigabyte 60 cent.Ook de landen om ons heen zijn vrij duur, Belgie, Frankrijk en Duitsland zitten rond de €8,- per gigabyte.

Concurrentie
Om de prijzen in Nederland omlaag te kunnen krijgen is er volgens Rewheel meer concurrentie nodig op de Nederlandse markt. Hierdoor moeten de bedrijven de prijzen naar beneden bijstellen.

 

 

Nog geen reacties

Nieuwe aanbieder mobiel internet op komst

17 mei 2013 in Mobiel internet.

Sim only-aanbieder Robin Mobile gaat vanaf juni onbeperkt mobiel internet, bellen en sms’en aanbieden voor 39,95 euro per maand, zonder toestel. Ze gaan gebruik maken van het netwerk van KPN. Het bijkopen van extra tegoed kan via de website, een gratis app of SMS. De tarieven voor buitenland zijn nog niet bekend gemaakt. Het zullen abonnementen met de loopduur van 1 maand worden. Het mobiel internet wordt aangeboden met een snelheid van 7,2Mbps. Later dit jaar wordt ook 4G aangeboden. Ook overweegt het bedrijf toestellen te verkopen.

Nog geen reacties

T-Mobile gaat netwerk ook sneller maken

10 mei 2013 in Mobiel internet.

T-Mobile gaat samen met het Chinese bedrijf Huawei hun mobiele netwerk verbeteren in Nederland. Het gaat hierbij om een investering van honderden miljoenen euro’s.

De provider gaat deze maand beginnen met het aanpassen van de vijfduizend antennestations die ze hebben.  Eind 2014 moeten de meeste antennes vervangen zijn waardoor het internet sneller wordt.

Huawie gaat T-Mobile SingleRAN- technologie leveren. Deze radiotechnologie kan de signalen van 4G versturen waardoor het internet sneller wordt.

Als eerst is Amsterdam aan de beurt, hier krijgen ze in de herfst van 2013 toegang tot het snellere netwerk. Daarna volgende andere grote steden als Den Haag en Utrecht.  Vervolgens krijgt de rest van de randstand toegang. Eind 2014 moet het overgrote deel van de rest van het land ook beschikbaar zijn voor het netwerk. Klanten kunnen zonder extra kosten gebruik maken van dit netwerk.

Nog geen reacties

Ziggo krijgt landelijk wifi-netwerk

26 april 2013 in Interessant.

De provider begint op 7 mei met de landelijke uitrol van het wifi-netwerk via de modems van breedbandklanten. De provider voerde in Groningen al uitgebreide tests uit onder 18.000 klanten. Op 7 mei worden ongeveer 65.000 modems in Den Haag ook omgezet tot ‘WifiSpots’.

De Wifispots delen de internetverbinding met andere internetklanten van Ziggo in de buurt. De verbinding van de klant wordt hierdoor niet minder en Ziggo zegt dat ook de privacy geen gevaar loopt.

UPC
Omdat Ziggo op dit moment geen landelijke dekking heeft is het in gesprek gegaan met UPC om de mogelijkheden te bekijken of de netwerken samen kunnen worden gevoegd. De hotspots worden per provincie aangezet. Op dit moment heeft Ziggo 850.000 klanten met een router die gebruikt kan worden als hotspot voor het wifi-netwerk, Ziggo verwacht dat dit aantal in september boven 1 miljoen komt te liggen. Een groei van ruim 250.000 punten dus.

De gebruikers van de hotspot krijgen een wachtwoord dat je maar één keer hoeft in te voeren, elke keer als je daarna wilt inloggen zal dat automatisch gebeuren. Per account kun je met twee apparaten online zijn.

 

Nog geen reacties

Steeds meer peuters spelen op een tablet

16 april 2013 in Interessant en Mobiel internet.

Eén op de drie kinderen van slechts één jaar oud spelen al geregeld op een tablet. Bij de driejarigen is dit zelfs al meer dan de helft van de kinderen. Dit is uit het Iene Miene Media 2013 onderzoek gekomen. Het merendeel van de ouders is positief over het mediagebruik van de kinderen. Ze zeggen dat het spelen van de spelletjes op de tablet goed is voor de ontwikkelingen van hun kind.

Rustmoment
Ze spelen vooral educatieve spelletjes en geheugenspelletjes. Ook het bekijken van filmpjes is populair. Opvallend is ook dat bijna 40 procent van de ouders media inzet als rustmoment voor zichzelf. Twee op de drie peuters weten al wat ze moeten doen om geluidjes of bewegingen te krijgen op het scherm van een tablet.

Voorleesboekje
Kinderen lijken steeds jonger in aanraking te komen met digitale media. De ouderwetse voorleesboekjes zijn wel nog steeds het populairst. Echter heeft 40 procent van de moeders en 46 procent van de vaders toch nog het liefst dat hun kinderen spelen met gewoon speelgoed in plaats van met digitale media. De spelletjes op smartphones en tablets waar ook heel jonge kinderen inmiddels mee in aanraking komen zijn niet alleen leerzaam, maar ze houden de kinderen ook even bezig.

Nog geen reacties