Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

Vormen van Mobiel Internet

Korte Uitleg

Mobiel internet maximale snelheid
Voordeel: U heeft altijd dezelfde downloadsnelheid, ook als u over de databundel heen gaat.
Nadeel: Gaat u over uw databundel heen, dan betaalt u per MB een extra bedrag. U weet dus niet precies hoeveel u per maand gaat betalen. U moet dus goed weten hoeveel u ongeveer per maand verbruikt.

Mobiel internet met vaste kosten
Voordeel: U betaalt altijd dezelfde prijs, ongeacht het verbruik.
Nadeel: Als u over de maandelijkse databundel heen gaat wordt de snelheid van uw abonnement (flink) verlaagd.

No use no pay mobiel internet
Voordeel: Gebruikt u niets, dan wordt er ook niets in rekening gebracht.
Nadeel: De kostprijs van de individuele MB’s ligt vaak een stuk hoger dan bij andere abonnementen. Ook worden dit soort abonnementen maar weinig aangeboden.

Prepaid mobiel internet
Voordeel: U koopt een bepaald bedrag en gaat hier nooit overheen. Als het bedrag op is, dan is het ook echt op. Er zijn dus nooit verrassingen met betrekking tot de prijs.
Nadeel: Mocht u uw verbruik hebben opgemaakt, dan kunt u het direct niet meer gebruiken. Als u dan nog internet nodig heeft, is dat niet meer mogelijk.

Uitgebreide Uitleg

Wanneer u van plan bent om een abonnement voor mobiel internet af te sluiten doet u er goed aan om even stil te blijven staan bij de verschillende mogelijkheden die worden aangeboden. Veel mensen denken immers dat mobiel internet gewoon mobiel internet is zonder dat u er echt keuzes in kunt maken, maar dat is absoluut niet het geval. In de loop der jaren hebben de meeste providers er voor gekozen om hun klanten verschillende type abonnementen aan te bieden. Eén van die abonnementen is bijvoorbeeld het mobiel internet abonnement met vaste kosten. Dit is een abonnement waarbij u er steeds zeker van bent dat u maandelijks een bepaald bedrag dient te betalen voor uw mobiel internet. Dit abonnement biedt u echter de garantie dat u nooit voor extra verbruik moet betalen, simpelweg omdat dit helemaal niet mogelijk is. Want zodra de limiet van uw verbruik is bereikt zal het mobiel internet op het gebied van snelheid teruggedraaid worden. Dit gebeurt niet bij een mobiel internet abonnement met maximale snelheid.

Bij een mobiel internet abonnement met maximale snelheid bent u er nooit zeker van welk bedrag u zult moeten betalen. Het bedrag dat door de provider in rekening wordt gebracht is immers sterk afhankelijk van uw verbruik. Hoe meer u verbruikt, des te meer u zult moeten betalen. In tegenstelling tot het mobiel internet abonnement met vaste kosten wordt in dit geval de verbinding dus niet gelimiteerd. Met andere woorden, u kunt als gebruiker van deze vorm van mobiel internet ten allen tijden rekenen op een snelle internetverbinding. Tot slot is er ook nog het mobiel internet abonnement met ‘no use no pay’ structuur of kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van het steeds populairder wordende prepaid mobiel internet.

Voor welke vorm van mobiel internet u ook kiest, uw keuze zal steeds nagenoeg volledig gebaseerd zijn op uw persoonlijke voorkeur en functie. Voor zakenmensen is prepaid mobiel internet bijvoorbeeld veelal niet interessant terwijl dat wel het geval is voor kinderen of voor volwassenen die slechts sporadisch gebruikmaken van mobiel internet. Het wordt hoe dan ook altijd aangeraden om de verschillende vormen van mobiel internet met elkaar te vergelijken voordat u een bepaald abonnement af sluit.

Bekijk hier de verschillende vormen van mobiel internet.

Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar tot 30% op uw huidige mobiele internet abonnement