Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar op uw mobiel internet

USB Modem voor laptops

Laptops vandaag de dag zijn steevast uitgerust met een mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met een netwerk, maar dat geldt nog niet voor mobiel internet. Bepaalde laptops zijn wel voorzien van een interne 3G modem. U kunt dan gewoon uw simkaart in uw laptop stoppen om vervolgens waar ook ter wereld het internet op te gaan. Beschikt uw laptop niet over een ingebouwd 3G modem, dan is dat geen enkel probleem.

Verschillende providers bieden hun klanten namelijk een zogenaamde USB modem of Dongel aan. Een USB modem of Dongel is doorgaans een erg klein toestel waar u uw simkaart in kunt stoppen. Vervolgens sluit u de modem aan op uw laptop en uw toestel beschikt meteen over de mogelijkheid om verbinding te maken met een mobiel netwerk.

Tegenwoordig is er ook een app voor de iPhone en Android telefoons waarmee u uw mobiel internet van deze telefoon kunt uitzenden, waardoor u met uw laptop op deze verbinding kunt internetten. Het gebruik hiervan is overigens niet bij alle telecomproviders in Nederland toegestaan.

Mobielinternet.nl - Vergelijk & bespaar tot 30% op uw huidige mobiele internet abonnement