Lek in KPN-modems gedicht

Het lek in de beveiliging van de modems van KPN en Telfort is weer gedicht. Het lek, dat gevonden is door twee Nederlandse onderzoekers, zou toegang geven tot de router van de consument. Hierdoor kon al het internet- en telefoonverkeer worden onderschept.

Op de website van KPN stond een testpagina die enkel was bedoeld voor intern gebruik, ook te zien voor anderen. Door deze fout konden bezoekers een code invoeren, waardoor alle gegevens van de klanten konden worden weergegeven. Zo zag je al het internet- en telefoonverkeer wat via de router was gegaan. De onderzoekers hebben dit direct gemeld aan KPN en die hebben direct een update gedaan.

Het probleem bij KPN was dus redelijk snel opgelost. Doordat de onderzoekers het snel aan KPN hebben gemeld is voorkomen dat hackers gevoelige informatie konden bekijken. Ze hebben een t-shirt van KPN gekregen waarop staat: “I hacked KPN, and all I got was this lousy T-shirt.”

Lek in KPN-modems gedicht5.41356877323Frank2013-04-12 13:43:56Het lek in de beveiliging van de modems van KPN en Telfort is weer gedicht. Het lek, dat gevonden is door twee Nederlandse onderzoekers, zou toegang …

Laat een reactie achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

CAPTCHA afbeelding
*
Klik op de sterren om te beoordelen.
Service
Prijs
Bereik
Eindoordeel

Laatste nieuws

Ga naar het blog »

Like ons ook op Facebook